Olvasnivaló
Aikido témájú írásaink
bemelegítés kép

Milyen egy
felnőtt Aikido edzés
kezdőként?

  • 2021. szeptember 30.
  • Krizsanóczi Márta

Képzeld el, hogy megérkezel, üdvözlöd a társaidat, majd átöltözöl a gyakorlóruhádba. Ha most kezded, bármilyen tréningruha, vagy leggings pólóval is tökéletesen megteszi, amiben kényelmesen tudsz mozogni. (Ha fázós vagy, hozzál hosszú ujjast is, ha kinn hideg van, hűvösebb a terem.) Cipőre nem lesz szükséged.

A harcművészetekben mindig van egy hagyományos üdvözlés/köszönés, amikor a terembe lépünk, ha még nem csináltál ilyesmit, ne aggódj, mindent elmagyarázunk.

Az aikido edzés egy bemelegítéssel kezdődik, az ízületek átmozgatásával, nyújtással, törzserősítő gyakorlatokkal. Ennek időtartama kb. 30 perc. Utána kezdetét veszi a tényleges aikido gyakorlás.

Mégis mit csinálunk itt? Az aikido egy fiatal harcművészet, amiben az ellenfél energiáját használjuk fel. Nincsen az edzésen erősítés, durva dolgok, senki sem fog bántani. Vannak viszont gurulások, sokszor kelsz, fekszel. Megtanulsz majd ügyesen esni, amit az életben is hasznosíthatsz. Nem kell, hogy erős, vagy fitt legyél, jöhetsz akkor is, ha régen nem mozogtál semmit.

Valószínűleg nem fogsz csatakosra izzadni (főleg az elején) csak jólesően átmozgatod majd mindened. Az aikido intenzív agymunka kezdetben. Szembesülsz majd vele, hogy nem egyszerű koordinálni, hogy a kezed-lábad hová teszed. Garantáltan elfelejted a napi gondokat, annyira kell majd figyelned.

Ez egy kiscsoportos óra, nem vagyunk sokan, így nagyon sok egyéni figyelmet fogsz kapni. Feri (Németh Ferenc 4.dan) tartja az edzést. Ő nagyon fontosnak tartja, hogy jókedvűen, örömmel gyakoroljunk, így a hangulat mindig jó.

albertirsa aikido edzés kép

A végén felfrissülve, mosolyogva indulsz haza. Jobban fogod bírni a stresszt, kiegyensúlyozottabb leszel.

Végezetül egy kérdésedre még válaszolnom kell.

Miért pont az AIKIDO?

Az AIKIDO az egyetlen olyan harcművészet, amely a rombolás, a versengés és harc helyett az egyén egészségével foglalkozik és az ember élete végéig gyakorolhatja.

Az edzések hétfőn és szerdán este 18:00 – 20:00-ig.
Helyszín: Albertirsa Sportcsarnok.
Az első hónap edzés díjtalan!
Ha kérdésed van: +36 20 99 11 622

Várunk szeretettel!

fa fegyverek kép