Olvasnivaló
Egyéb témájú írásaink
egeszség órák

EGÉSZSÉG ÓRÁK - Sportcsarnok

2024. szeptember 7.

  • 2024. augusztus 26.
  • Németh Ferenc
  • 2024. augusztus 29.

Használjuk ki közösen ezt a fantasztikus lehetőséget, tartsatok velünk a Városi Sportcsarnokban megredezésre kerülő Egészség Órákra, ahol egyesületünk AIKIDO és CSIKUNG bemutatót, valamint közös gyakorlást tart. Ez az esemény lehetőséget kínál arra, hogy testközelből megismerkedj a japán harcművészetek mélységeivel és a kínai energiafejlesztő gyakorlatok nyugalmával. A sportolás sokkal többet nyújt, mint a kertészkedés – bár az is hasznos –, de itt minden izmot átmozgató, változatos tevékenységeket próbálhattok ki.


Mobilitás (10:00)

Ami nem más mint a mozgékonyság, mozgásra való képesség, hajlékonyság. A program egy közös bemelegítéssel kezdődik, amely minden korosztály számára ajánlott, különösen az időseknek. Ezek a gyakorlatok segítenek felkészíteni a testet a mozgásra, fejlesztik a rugalmasságot, és enyhítik az ízületek merevségét. Az idősebb korosztály számára ideális lehetőség arra, hogy biztonságos, vezetett mozgással tegyenek az egészségükért, és megtapasztalják a csoportos mozgás örömét.

aikido gyakorlás kép

Aikido (10:30)

A bemutató során megismerheted, hogyan válik a harmónia és a belső erő a fizikai és szellemi védekezés alapjává. Az aikido olyan önvédelmi technikákat tanít, amelyek a támadás energiáját visszafordítva biztosítanak egyensúlyt és békét. Különösen ajánljuk a gyerekek számára, hiszen az aikido fejleszti a koncentrációt, az önuralmat és a testtudatosságot, együttműködési hajlamot, mindezt játékos és biztonságos környezetben.

aikido gyakorlás kép

Agresszió mentes, nem versenysport, amit az aikido adhat a gyermekednek az egy támogató közösség, ahol észrevétlenül fejlődhet. További információk


Csikung (11:00)

A csikung gyakorlatok bemutatása során bepillantást nyerhetsz abba, hogyan lehet a légzés, a mozgás és a meditáció kombinációjával növelni a belső energiát, elősegítve a testi és lelki egészséget. Kezdőként az elsődleges célja a rendszeres mozgás beépítése a mindennapi tevékenységeink közé.
Mindenki gyakorolhatja kortól, nemtől, testsúlyt vagy akár fizikai adottságoktól függetlenül.

csikung csoport kép

Ha figyelemmel gyakorolunk, meg fogjuk érteni mit üzen a testünk és a gyakorlást hozzá tudjuk igazítani. A csikung a különböző mozgásformák közül talán a leg sokrétűbb. Kis humorral kimondhatjuk, ha van olyan testrészed ami még mozgatható, képes vagy csikungot gyakorolni. További információk


Célunk,

hogy közelebb hozzuk hozzád ezeket a hagyományos művészeteket, és bemutassuk, hogyan segíthetnek a mindennapi életben is egyensúlyt teremteni. A gyerekek számára különösen fontos, hogy már fiatal korban elsajátítsák azokat az értékeket, amelyek az aikido és a csikung alapjait képezik: a türelmet, a tiszteletet és az önfegyelmet. Az idősebb korosztály számára pedig a bemelegítés és a csikung gyakorlatai kínálnak nagyszerű lehetőséget a testi és lelki frissesség megőrzésére.


Egyesületünk

2010 óta több mint 30 taggal - felnőttek és gyermekek - működik Albertirsán.


Gyere el, hozd el gyermekeidet, és hívd meg az idősebb családtagokat is, hogy együtt élvezhessük ezt az inspiráló eseményt, amely a belső erő, a nyugalom és a harmónia világába kalauzol.


Mindenkit szeretettel várunk!


Augusztus 29-én megjelent új írásom: "Miért nem helyettesíti a kerti munka vagy a munkába járás a rendszeres testmozgást?" címmel itt olvasható