Olvasnivaló
Harcművészet témájú írásaink
Shi Heng Yi jókedvűen mosolyog

Shi Heng Yi életrajz

  • 2023. július 23.
  • Németh Ferenc
  • 2024 március 19.

Shi Heng Yi shaolin mester, a németországi Shaolin Templom Európa vezető igazgatója.

Bevezetés

Tien Sy Vuong (Shi Heng Yi) Németországban született ázsiai szülők gyermekeként, Otterbergben nőtt fel. Szülei Vietnamból származnak, de sok éven át Laoszban éltek. Szülei 1979-ben menekültként érkeztek Németországba. Ekkor édesanyja már idősebb testvérével terhes volt, aki négy évvel idősebb nála.

Vonzódik a harcművészetekhez

Gyermekkorában sok harcművészettel kapcsolatos filmet nézett, már fiatalon vonzódott a harcművészetekhez. Nagy hatással volt rá A Shaolin 36. kamrája című film és más, a Shaolin templomokat bemutató filmek.

Csatlakozás a Shaolin Temple Europe-hoz.

Hozzá hasonlóan édesapja is érdeklődött a harcművészetek iránt, így 4 évesen beiratták a közeli Kaiserslauternben (Németország) található Shaolin templomba. Itt, a Shaolin Kung Fu iskolában kezdte el gyakorolni a kung-fut, és beleszeretett, amihez mentális és fizikai edzés és viselkedésfejlesztés is tartozott. Később a Qigong és a Shaolin Rou Quan is vonzotta. A Shaolin templomban nemcsak a harcművészeteket tanulta meg, hanem a mögöttük álló elméleteket is. Miután Iskolája délután bezárt, a kolostor apátja elhozta őt a Shaolin templomba, ahol 16 órától kezdte az edzést, és egészen 22 óráig edzett. Sakkozott is az apáttal. Shi hétfőnként, szerdánként és péntekenként edzett, és hasonlóképpen 4 és 12 éves kora között gyakorolta a kung-fut. Kezdetben nem érdekelte a kung-fu hátterének megismerése, de 12 éves korában ez megváltozott.

Öt mester

2001-ben Shaolin mesterek tanítványa lett, nevezetesen Da Shi Yanlin, Shi Yan Bao, Shi Yan Xin, Shi Yan Fei és Shi Ya Hai mester. Ők a kínai Songshan Shaolin templomból érkeztek Németországba.

Oktatás

Németországban végezte iskoláit. Szülei elvárták tőle, hogy kitűnő tanulmányokat folytasson, és azt szerették volna, ha orvos, mérnök vagy ügyvéd lesz belőle. Szerzett néhány egyetemi diplomát, köztük egy MBA-t de nem volt elégedett az oktatással. Ennek oka az volt, hogy az oktatás rengeteg dologra megtanította, de önmagáról nem sokat tanult. Már fiatal korában megtanulta az önmegismerést és a szerzetesi gyakorlatokat a Shaolin templomban.

A szerzetesi élet kiválasztása

Miután befejezte az MBA tanulmányait, szülei azt akarták, hogy rendes munkát vállaljon, de mivel vonzódott a szerzetesi élethez, úgy döntött, hogy folytatja azt, és többet tanul önmagáról. Miután néhány nehézséggel szembesült, fel akarta hagyni azzal, de az apja bátorította, hogy ne tegye ezt. Abban az időben Shi úgy döntött, hogy a Shaolin szemléletet tanítja másoknak, mivel úgy vélte, hogy ez a szemlélet segített neki abban, hogy hatékonyan kiegyensúlyozza az életét. Ez idő alatt nagy hatással volt rá mestere tanácsa: "alapozd az életedet olyasmire, amit szeretsz csinálni, és amit képes vagy csinálni".

Nehézségek

A Shaolin Temple Europe egy buddhista kolostor, ezt a szervezetet 1996-ban alapították. 2011-ben, tanulmányai befejezése után Shi meg akarta alapítani a Shaolin templomot Otterbergben, és talált egy területet a templom létrehozásához. Bár a terület eladó volt, mivel éppen befejezte tanulmányait, nem engedhette meg magának. Szerencsére egy bank hitelt adott neki, és megalapította a Shaolin Temple Europe-ot Otterbergben. 2017-ig Shi anyagilag küzdött azért, hogy a templom nyereséges legyen, de a kolostor növekvő népszerűségének köszönhetően sikerült fordítani a kockán. 2023-tól a németországi Kaiserslauternben, Otterbergben található Shaolin Temple Europe vezető mestere. Egy érdekes tény- Ez a Shaolin templom egy 1940-es évek előtt épült faépületben található.

A Shaolin mesterek 35. generációja...

A Shaolin mesterek 35. generációjához tartozik és a buddhizmust követi. Elsősorban mentális és spirituális fejlődést tanít, és célja, hogy a több mint 1500 éve örökölt ősi tudást a modern világban is elterjessze. Tanítja továbbá az önuralmat, a Shaolin művészeteket, a Qi Gongot, a légzési módszereket stb. Online képzést is nyújt weboldalán és YouTube csatornáján keresztül.

Több TEDx előadást is tartott, az elsőt 2020 januárjában, Szófiában, Bulgáriában, Shi Heng Yi mester- 5 akadálya, hogy magad mestere lehess címmel. 2023 márciusáig több mint 15 millióan nézték meg. 2022 novemberében tartotta második TEDx Talkját, a Teszteld az erődet! - Shaolin szellem címmel.

Több nyelven is beszél, nevezetesen vietnámiul, románul, franciául, angolul és németül.

Németországban, Otterbergben él.

Az információ forrása: Youth Motivator

A 2023 december végén találtam ezt a videót, melyben Shi Heng Yi mester egészen a kezdetektől elmondja pályafutását napjainkig. A videó angol nyelvű. New Time Begins...

A 2024 márciusában jelent meg Shi Heng Yi mesterrel egy angol nyelvű beszélgetés The Truth Of “ Master Shi Heng Yi ” címmel, mely a leghitelesebb életrajzi forrás.


shaolin meditácio