Olvasnivaló
aikido nap kép

Aikido nap 2021. szeptember 18.

  • 2021 október 6.
  • Németh Ferenc

Az előző edzőtábor témája inkább összefoglaló jellegű volt, míg a mostani egy mozdulat köré csoportosult. Ez a mozdulat szervesen kapcsolódik a gyakuhanmi katatedori shiho nage omote technikához. Azért erre esett a választásom, mert ez egy nagyon jellemző, de nehéz mozdulatsor. Egyszerűtől a bonyolult felé haladtak a technikák. A sorozat csúcsán a shiho nage állt.

Voltak bevezető kokyu nege-k, udekime nage. Ezek a technikák mind ugyan arra a kézmozdulatra és lépés sorozatra épültek. Gyakuhanmi katatedori támadás formábol, először jó időzítéssel a tori részről, majd úgy hogy a tori mozdulata elkésik, az uke kicsit megelőzi. Emiatt a fogás máshogy alakul ki.

Miután a gyakuhanmi támadásokat végignéztük, megvizsgáltuk azt is, mi történik ha az uke aihnami támadási formát választja. A tori részéről még mindig ugyan azzal a kézmozdulattal és lépésekkel. Az így kialakult technikák az aihanmi irimi nage ura és aihanmi sankyo ura voltak.

Minden technikánál elemeztük a különböző fegyverrel végrehajtott megoldásokat is. Megkerestük és azonosítottuk a közös pontokat, tartásokat és pozíciókat.

aikido nap csoportkép

Jókedvű találkozó volt, remélem mindenki talált újdonságokat és megerősítéseket. Az edzőtábor hangulatát tovább fokozta, hogy kedves gyakorló társunk és barátunk Csehországból Emanuel Klosak meglátogatott minket.

Az edzőtáborban készült videókból az összefoglaló itt megtekinthető: Shiho nage , Irimi nage

Az edzésen készült fényképeket Sárvári Melinda készítette.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a következő Aikido napon !