Olvasnivaló
Aikido témájú írásaink

Takanori Kuribayashi

Aikikai Aikido Shihan.

Takanori Kuribayashi Sensei 1963. szeptember 4-én született Saitama prefektúrában, Japánban. A helyi egyetem irodalmi karának elvégzése után kezdte el gyakorolni az Aikidot Itiro Sibata felügyelete alatt. 1986-ban 2. danosan felvételt nyert a Hombu Dojo-ba, mint uchi-deshi. Így Ő az egyik utolsó uchi-deshik egyike, aki részesült a néhai Kisshomaru Ueshiba Doshu tanításaiból.

Miután befejezte az uchi-deshi képzését, a Hombu Dojo tanára lett, és jelenleg a 7. dan fokozatot és a Shihan címet visel. Dinamikus és lelkes gyakorló, jó humorral kiváló tanár, aki jól beszél angolul!

Magyarországon Fujita Masatake technikai vezetése után Kuribayashi mester lett a hombu dojo által kijelölt technikai vezető. Ezt a posztot több környező országban is ellátja, emiatt edzőtáborai nagyon népszerűek és sok külföldi látogatót csábítanak hazánkba.

Az Uchi-deshi általában a dōjōban vagy a tanító otthonában, illetve a dōjō közelében lévő különálló szálláshelyen él. A deshi egész nap, minden nap szolgálja a tanítót. Feladatai közé tartozhat a takarítás és a titkársági munka. Az uchi-deshi-vel ellentétben a kint élő diákokat soto-deshi-nek (外弟子, szó szerint "kinti diákok") nevezik. Néhány dojóban van uchideshi szoba közvetlenül a dojóban.

Történelmileg egy uchi-deshi-t általában akkor választottak és neveltek ki, hogy ő legyen a harcművészeti iskola következő vezetője, amikor egy közvetlen családtag nem volt elérhető.

Takanori Kuribayashi Aikikai Aikido Shihan

Takanori Kuribayashi Aikikai Aikido Shihan