Önéletrajz

bemutatkozás, dátumok, események
egy fénykép rólam

Németh Ferenc

fénykép az adataimról, telefonszám email cím

1969. február 3.-án születtem Budapesten. Általános iskolai tanulmányaim után Cegléden a Kossuth Lajos Gimnáziumban tanultam. Informatikai érdeklődésemből adódott, hogy a katonaság után számítógép programozást tanultam főiskolán.

Mindig érdekelt a sport a mozgás. Goju-Ryu karate-val 1996-ban kezdtem foglalkozni Juhász Lászlónál. Több mint 4 évig aktívan jártam edzéseire, amit nagyon szerettem.

2001-ben ismerkedtem meg az aikido-val és a Molnár Csaba által megalakított Hoshizora Aikido dojo tagja lettem. Több mint egy éven keresztül mindkét edzést rendszeresen látogattam. Közben megnősültem és 3 gyermekünk született, Eszter, Dani és Peti. Az 1 dan-os aikido vizsgám 2009 februárjában volt John Rogers az Ír Aikido Szövetség vezetője előtt. Ha tehetem, szívesen részt veszek a szövetségünk Aikikai Hungary vagy más szövetségek által rendezett edzőtáborokon.

Shoji Nishio mester nevével 2007-ben találkoztam először, technikáit ekkor még csak videó felvételeken láttam. Első alkalommal 2008-ban találkoztam tanítványával Ichiro Shishiya mesterrel Hradec Kralove-ban.

Albertirsán 2009 szeptemberétől tartok aikido edzést. Ha időm engedi, szívesen kerékpározom vagy szörfözöm. Még gyermekkoromban megismerkedtem a rádióamatőr hobbival, hívójelem HA7EA. Mostanában szívesen dolgozom fával (fúrok, faragok, gyalulok) de a kertészet is érdekel.

2010-ben tagja lettem a YUFUKAN-nak, mely egy japán szervezet, célkitűzése Shoji Nishio Sensei hagyatékának gondozása, továbbfejlesztése és továbbadása. Ebben az évben meghívásomra Takashi Kuroki mester első alkalommal látogatott Budapestre.

2011.június 29 - július 03.-ig részt vettem Koji Yoshida Sensei edzőtáborán Horice-ben, ahol sikeres 2. dan-os aikido és 2. kyu-s aikido Toho Iai vizsgát tettem, valamint hivatalos Nishio Budo oktatói bizonyítványt kaptam.

2013. szeptember 21-22.-én Takashi Kuroki sensei 3. alkalommal Budapestere látogatott. A két nap alatt 10 óra edzést tartott. Az edzőtáor után sikeres 1. kyus Aiki Toho Iai vizsgát tettem.

Ismereteim tovább bővitése céljából 2013. októbertől középfokú sportedző képzésen vettem részt, amit sikeres vizsgával 2014-ben befejeztem.

A True Style Magazin riportot készített velem, "Nishio Aikido Magyarországon" címmel.

Kölyök fitness gyermek aerobik oktató képzésen vettem részt amit 2015 március 21.-én sikeres vizsgával zártam.

Az European Kyusho Academy -nél 2015 Március 28.-án sikeres E.K.A.Kyusho Jitsu Level 1, vizsgát tettem.

2015. szeptember 19-20.-án Takashi Kuroki sensei 5. alkalommal Budapestere látogatott. A két nap alatt 9 óra edzést tartott. Az edzőtáboron sikeres 3. dan-os vizsgát tettem.

2016-ban több aikido oktató csatlakozott egyesületünkhöz, így Albertirsán, Budapesten 4 helyen és Cegléden vannak oktatóink. Évente legalább 2 alkalommal külfödi edzőtáboron veszek részt. Takashi Kuroki mester 6. alkalommal látogatott Magyarországra.

2018 Takashi Kuroki mester 8. alkalommal látogatott Magyarországra.
2018-ban kezdtem nuncsakuval gyakorolni. Érdekes fegyvernek tartom, mely használata igazán nagy kihívás, segít a harcművészetben fontos körkörös mozgások kialakításában és megértésében. Jól érzékelteti a jobb és bal kéz különböző ügyességét és segít azonos szintre hozni azt. Írásom a témáról.

2019-ben Takashi Kuroki mester 9. alkalommal látogatott Magyarországra. Az edzőtáborban sikeres 4.dan-os vizsgát tettem.

2020-ban a covid-19 járvány miatt az edzések 90%-ban elmaradtak. Előtérbe került az otthoni, egyedül gyakorlás, ennek segítésére videókat készítettem.

2021 második felében találkoztam Shi Heng Yi mester nevével, videóival valamint a Luohan 13-as chikung gyakorlatsorral. Első látásra éreztem, ezt meg szeretném tanulni és gyakorolni. A chikung alapelvei, gyakorlása jól kiegészítik, bővítik és továbbfejlesztik az aikido ismereteimet. Írásom a témáról.

Köszönettel tartozom mindazoknak, akik támogattak, segítettek és lehetőséget biztosítottak, hogy az aikido-ban elérhessem ezt a szintet. Az edzőmnek, kedves feleségemnek, a gyerekeknek és az egész családomnak.