Önéletrajz
bemutatkozás, dátumok, események

Németh Ferenc

1969. február 3.-án születtem Budapesten. Gyermekkoromat Dánszentmiklóson töltöttem, általános iskolai tanulmányaim után Cegléden a Kossuth Lajos Gimnáziumban tanultam. Informatikai érdeklődésemből adódott, hogy a katonaság után számítógép programozást tanultam.

1996

Mindig is érdekelt a sport és a mozgás. Goju-Ryu karate-val kezdtem foglalkozni Juhász Lászlónál. Több mint 4 évig aktívan jártam edzéseire, amit nagyon szerettem.

2001

Az eslő aikido edzésem a Molnár Csaba által megalakított Hoshizora Aikido dojoban. Több mint egy éven keresztül karate és aikido edzésre párhuzamosan jártam. Közben megnősültem és 3 gyermekünk született, Eszter, Dani és Peti.

2007

Shoji Nishio mester nevével 2007-ben találkoztam először, technikáit ekkor még csak videó felvételeken láttam.

2008

Első csehországi utazásom, itt részt vettem Ichiro Shishiya mester által vezetett aikido szemináriumon Hradec Kralove-ban.

2009

Az 1 dan-os aikido vizsgám 2009 februárjában volt John Rogers az Ír Aikido Szövetség vezetője előtt.
Albertirsán 2009. szeptemberétől tartok aikido edzést gyerekek és felnőttek részére.

2010

Tagja lettem a YUFUKAN-nak, mely egy japán szervezet, célkitűzése Shoji Nishio Sensei hagyatékának gondozása, továbbfejlesztése és továbbadása.
Ebben az évben meghívásomra Takashi Kuroki mester első alkalommal látogatott Budapestre.

2011

2011.június 29 - július 03.-ig részt vettem Koji Yoshida Sensei edzőtáborán Horice-ben, ahol sikeres 2. dan-os aikido és 2. kyu-s aikido Toho Iai vizsgát tettem, valamint hivatalos Nishio Budo oktatói bizonyítványt kaptam.

2013

2013. szeptember 21-22.-én Takashi Kuroki sensei 3. alkalommal Budapestere látogatott. A két nap alatt 10 óra edzést tartott. Az edzőtáor után sikeres 1. kyus Aiki Toho Iai vizsgát tettem.

Ismereteim tovább bővitése céljából 2013. októbertől középfokú sportedző képzésen vettem részt, amit sikeres vizsgával 2014-ben befejeztem.

A True Style Magazin riportot készített velem, "Nishio Aikido Magyarországon" címmel.

2015

Kölyök fitness gyermek aerobik oktató képzésen vettem részt amit 2015 március 21.-én sikeres vizsgával zártam.

Az European Kyusho Academy -nél 2015 Március 28.-án sikeres E.K.A.Kyusho Jitsu Level 1, vizsgát tettem.

2015. szeptember 19-20.-án Takashi Kuroki sensei 5. alkalommal Budapestere látogatott. A két nap alatt 9 óra edzést tartott. Az edzőtáboron sikeres 3. dan-os vizsgát tettem.

2016

Több aikido oktató csatlakozott egyesületünkhöz, így Albertirsán, Budapesten 4 helyen és Cegléden vannak oktatóink. Évente legalább 2 alkalommal külfödi edzőtáboron veszek részt. Takashi Kuroki mester 6. alkalommal látogatott Magyarországra.

2018

Takashi Kuroki mester 8. alkalommal látogatott Magyarországra.
2018-ban kezdtem nuncsakuval gyakorolni. Érdekes fegyvernek tartom, mely használata igazán nagy kihívás, segít a harcművészetben fontos körkörös mozgások kialakításában és megértésében. Jól érzékelteti a jobb és bal kéz különböző ügyességét és segít azonos szintre hozni azt. Írásom a témáról.

2019

Takashi Kuroki mester 9. alkalommal látogatott Magyarországra. Az edzőtáborban sikeres 4.dan-os vizsgát tettem.

2020

A covid-19 járvány miatt az edzések 90%-ban elmaradtak. Előtérbe került az otthoni, egyedül gyakorlás, ennek segítésére videókat készítettem, bot gyakorlatok címmel.

2021

Az év második felében találkoztam Shi Heng Yi mester nevével, videóival valamint a Luohan 13 -as csikung gyakorlatsorral. Első látásra éreztem, ezt meg szeretném tanulni és gyakorolni. A csikung alapelvei, gyakorlása jól kiegészítik, bővítik és továbbfejlesztik az aikido ismereteimet. Írásom a témáról.

2023

Részt vettem a Shaolin Temple Europe 5 napos 'YinYang Power The Art of QiGong' Workshopján. Írásom a témáról.

Ha időm engedi, szívesen horgászom, kerékpározom vagy szörfözöm. Még gyermekkoromban megismerkedtem a rádióamatőr hobbival, hívójelem HA7EA. Szívesen dolgozom fával (fúrok, faragok, gyalulok) de a kertészet is érdekel.

Köszönettel tartozom mindazoknak, akik támogattak, segítettek és lehetőséget biztosítottak, hogy az aikido-ban elérhessem ezt a szintet. Az edzőmnek, kedves feleségemnek, a gyerekeknek és az egész családomnak.

egy fénykép rólam
fénykép az adataimról, telefonszám email cím

az órarendem