Olvasnivaló
Aikido témájú írásaink
gyakorlás

Mai pozitív élményem.

  • 2022. november 04.
  • Gigor Nándor

Sziasztok!

Szeretném egy mai, pozitív élményem megosztani veletek.

Aki ismer az tudja rólam, hogy igyekszem csak jó dolgokkal megtölteni az életem. 52 éves vagyok és azt hiszem szerencsés, jó családom van, kiváló barátaim, és nagyon jó szomszédaim. Több mint 10 éve aikidozom Albertirsán, Német Ferenc vezető mester, és Lázár Lajos instruktor irányítása alatt. Az edzésen elég sokan vagyunk, felnőttek és gyerekek egyaránt.

Az aikido edzéseket egy energetizáló chi kung légzőgyakorlattal fejezzük be. A chi kung gyakorlatai Kínában fejlődtek ki, igazi eredete azonban a messzi távol homályába vész és minden filozófiából vett át valamit. Nagyon sok irányzata és még több, ezer évekre visszanyúló gyakorlata van. Én önszorgalomból is gyakorlom a szabadidőmben, részemre mindig vonzó volt a kínai harcművészet, és a mozgásigényem is nagy 🙂

Ma délután szabadtéren gyakoroltam a szokásos mozdulatsort, amikor egy munkásember odajött hozzám mosolyogva. Köszönt és kérdezte, hogy ez chi kung? Igen az, feleltem. Közben én is nevetni kezdtem 😄 Ó, ezt nagyon szépen csinálod! Tényleg? Köszönöm szépen, mondtam. 🙂 Igen, tetszik amit csinálsz! Talán te is gyakorolsz ilyesmit? Már nem, de régebben igen. Volt egy mesterem, aki sajnos ma már nem él. Amikor gyakorolt velem, néhány alkalommal földre kerültem, és valójában nem értetten, hogy a mester hogy csinálja ezt. Amikor megkérdeztem, azt válaszolta: "Ez nem én voltam, hanem az energia, amit hosszú évek gyakorlása alatt ilyen szinten megtanultam kezelni."

Az egészség, amelyet születésűnkkor kaptunk, nagy érték, amelyet érdemes megőriznünk és tenni érte, hiszen hosszú távon minket szolgál majd. Mindenkit arra biztatok, hogy ne tétovázzon, induljon és tegyen érte!

Ha kedved van velünk gyakorolni, szívesen látunk aikido edzésen és chi kung gyakorláson is. Az edzések hétfőn, szerdán este 6-kor kezdődnek a sportcsarnokban. További információt itt kaphatsz: +36 20 9911622

Ki tudja, talán majd egyszer, rátok is mosolyog egy idegen sport-barát!!! 😄