Olvasnivaló
Aikido témájú írásaink
aikido bemutató gyerekeknek kép

Iskolai AIKIDO bemutató

  • 2019. december 9.
  • Németh Ferenc

Egyesületünk lehetőséget kapott, hogy a városi iskolában AIKIDO bemutatót, harcművészeti, önvédelmi tájékoztatást tartson az ötödik, hatodik osztályokban tanulók részére. Nyolc osztály gyermekei vettek részt a programban, ez kb. 160 diákot érintett. A szombat reggel 8 órai kezdés kicsit korainak bizonyult, de a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak a szokatlan szituációhoz és nagy érdeklődéssel hallgatták a harcművészet, küzdősport, önvédelem témához tartozó előadást, amit rövid AIKIDO bemutató követett.

Egyesületünktől 6 fő bemutatta az AIKIDO-hoz tartozó alap gyakorlatokat, mint a bemelegítés egyes elemeit, gurulásokat, eséseket, leszorításokat, dobásokat, lassú és dinamikus változatban is. A 25 perces előadás második felében a gyerekek maguk is kipróbálhatták az egyes gyakorlatokat, többen nagyon gyorsan ügyesen ráéreztek a gurulás érzésére, tanultak meg szabadulásokat különféle fogásokból, kitéréseket ütések elől.

Lehetőségük volt megismerkedni az AIKIDO gyakorlása közben használatos fegyverekkel, fakard, bot és kés valamit kezükbe foghattak egy igazi fém kardot is, ami még a kisebb érdeklődést mutató gyermekek szemét is tágra nyitotta.

Örömmel töltött el a nagy érdeklődés és remélem, hogy a bemutatón kedvet kapva többen eljönnek ez edzést is kipróbálni, ami mindenki részére egy hónapig ingyenes.

Köszönjük az iskolának a lehetőséget, szívesen veszünk részt hasonló programokban, bízva abban, hogy ezzel pár gyereket sikerül a harcművészetek misztikus világába csábítani.

iskolai bemutató kép
iskolai bemutató kép
iskolai bemutató kép
iskolai bemutató kép
iskolai bemutató kép
iskolai bemutató kép