Olvasnivaló
Aikido témájú írásaink
naptár kép

Ez történt 2020-ban.

  • 2020. december 29.
  • Németh Ferenc

AIKIDO gyakorlás szempontjából 2020 nem a legkedvezőbb év volt. A szerencsésebbek még gyakorolhattak a március elején Pardubicében megrendezésre kerülő Takashi Kuroki edzőtáborban, s ekkor talán még senki sem gondolta, hogy hamarosan a rendszeres edzéseket szüneteltetni kell. Akik már hosszabb ideje edzenek, azoknak maradt az otthoni, egyedül gyakorlás lehetősége, melyhez készítettem néhány videót.

Már múlt évben terveztem a kyu vizsga feladatsorok összeállítást, amire most itt volt a remek alkalom. Nem egyszerű feladat, nagyon sok főleg az interneten fellelhető feladatsort végignéztem, összegyűjtöttem. Próbáltam olyan egyesületek, csapatok vizsgafeladatait például venni, ahol az edzés menete -hasonlóan hozzánk- sok fegyveres technikát tartalmaz. Kikértem külföldi instruktorok véleményét, s e közben arra is rájöttem ahány ház annyi szokás. Saját elképzelésem alapján meg kellett határozni pontos célokat, s ezeket szem előtt tartva alakítani a feladatokat.

Több alkalommal, mikor lehetőség volt rá tartottunk Aikido Napokat. Elmondható, hogy az 5 órás edzések sikeresek voltak, az ország több területéről érkeztek gyakorlók, a létszám 20 fő körül volt, ami teljesen kimerítette a terem lehetőségeit. Ezt a fajta rendszeres együtt gyakorlást hasznosnak tartom, és a jövőben is támogatni, kezdeményezni fogom.

Igaz az évben nem sok időnk volt edzeni, de akik rendszerensen és kitartóan részt vettek az edzéseken azok munkáján látszik a fejlődés!

A szeptemberben szokásos Takashi Kuroki AIKIDO edzőtábor a vírushelyzet miatt elmaradt, hasonlóan a többi nemzetközi helyszínhez.

Egyesületünknél 2020-ban sem kyu sem dan fokozat változás nem történt.

Egyesületünk 2020-ban volt 10 éves.

Bízom benne, hogy a 2021-es évben a vírus helyzet javulásával az edzésekre ismét lehetőséget kapunk, és folytathatjuk a megszokott munkát.